Lịch sử tuyến đường Nguyễn Thi

- Lộ giới: 17 m

- Cấp đường: IV

- Điểm đầu, điểm cuối: Đường Nguyễn Hữu Thọ, Đường Lê Duẩn

Ông sinh năm 1928. Ông là nhà văn Nguyễn Hoàng Ca, tức Nguyễn Ngọc Tấn, bút danh là Nguyễn Thi; quê làng Quần Phương Thượng, huyện Hải Hậu, tỉnh Nam Định.  Ông vào miền Nam sống từ thuở nhỏ. Cách mạng Tháng Tám thành công, ông tham gia kháng chiến. Năm 1946, ông vào bộ đội chiến đấu tại Nam Bộ. Đến năm 1954, tập kết ra Bắc. Năm 1962, ông vào Nam phục vụ tại các chiến trường miền Đông, miền Tây Nam Bộ. Ông hy sinh ngày 9-5-1968 (40 tuổi). Các tác phẩm của ông: Trăng sáng, Đôi bạn, Người mẹ cầm súng... (Trích từ Ngân hàng tên dùng để đặt tên đường của tỉnh Bình Phước)

______________________________________________________________________________________________________________________________________-

Nguyen Thi

- Length: 261 m

- Width: 17 m

- Road level: IV

- Starting and ending points: Nguyen Huu Tho Street, Le Duan Street

He was born in 1928. He wasthe writer Nguyen Hoang Ca, ie Nguyen Ngoc Tan. His pen name was Nguyen Thi. His hometown is Quan Phuong Thuong Village, Hai Hau District, Nam Dinh Province. He moved to the South and lived there from a young age. After the August Revolution was successful, he joined the resistance. In 1946, he joined the army to fight enemy in the South. In 1954, he gathered to the North. In 1962, he went to the South to serve in the Eastern and Southwest battlefields. He died on May 9, 1968 at the age of 40. His works: Trang Sang (Bright Moon), Doi Ban (Couple of Friends), Nguoi Me Cam Sung (The Mother with a Gun). (Excerpt from "Bank of names used to name roads of Binh Phuoc Province”)

_________________________________________________________________________________________________________________________________________