Lịch sử tuyến đường Cao Văn Lầu

- Lộ giới: 13 m

- Cấp đường: IV

- Điểm đầu, điểm cuối: Đường Võ Văn Tần, Đường Mai Thúc Loan

Ông sinh năm 1892, nhạc sĩ cổ nhạc, quê xã Thuận Lễ, tỉnh Tân An (nay thuộc tỉnh Long An), tục gọi là Sáu Lầu. Năm 1912, ông bắt đầu đi hát. Đến năm 1918, ông sáng tác bài Dạ cổ hoài lang (nghe tiếng trống đêm nhớ người tình). Cách mạng Tháng Tám thành công, ông tham gia công tác Mặt trận Liên Việt ở xã Vĩnh Lợi, tỉnh Bạc Liêu. Năm 1947, ông được chính quyền tỉnh Bạc Liêu giao cho công tác đặc biệt, cứu một số cán bộ bị bắt, ông đã hoàn thành xuất sắc nhiệm vụ. Ông mất năm 1976, thọ 84 tuổi. (Trích từ Ngân hàng tên dùng để đặt tên đường của tỉnh Bình Phước)

Cao Van Lau

- Length: 138 m

- Width: 13 m

- Road level: IV

- Starting and ending points: Vo Van Tan Street, Mai Thuc Loan Street

He was born in 1892, an ancient musician. His hometown is Thuan Le Commune, Tan An Province (now in Long An Province). People custom called him Sau Lau. In 1912, he began to sing publicly. In 1918, he composed the song Da Co Hoai Lang (listening to the drum at night, thinking of the lover). After the success of the August Revolution, he joined the Lien Viet Front work in Vinh Loi Commune, Bac Lieu Province. In 1947, he was assigned a special task by the Bac Lieu provincial government to rescue a number of captured cadres. He did an excellent job. He died in 1976 at the age of 84. (Excerpt from "Bank of names used to name roads of Binh Phuoc Province”)

________________________________________________________________________________________________________________________________________